Kategorier for bloggen

Kalender for blog innlegg

september 2014
M T O T F L S
« aug    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Kjøreregler for fotografier:

Kjøreregler for fotografier:
Fellesforbundet Foto-Norge har laget en veiledning om rettigheter knyttet til fotobruk. Her er et utdrag av deres kjøreregler:

Åndsverkloven beskytter fotografen mot utilbørlig bruk av fotografier og gjelder både amatører og profesjonelle.
En god leveregel er å spørre først.

Et bilde kan være kjøpt til fri bruk – eller til avtalte formål. Hvis det ikke er avtalt fri bruk må det avtales før bildet legges ut på nettsider som Pinterest.com eller Facebook. All ny bruk skal avtales med fotografen.

Bruksrett eller eiendomsrett til et bilde kan fotografen selge, men bildene skal fremdeles merkes med fotografens navn.

Fotografier kan ikke endres uten at dette er avtalt med fotografen. Dette gjelder beskjæringer, retusj, digital manipulering og andre metoder.

Bilder er beskyttet i fotografens levetid og inntil 70 år etter vedkommendes død. For enklere bilder gjelder 50 år eller 15 år etter fotografens død.

For å fremstille nye eksemplarer må man ha fotografens tillatelse. Dette gjelder også digitalisering.

Du har rett til å fremstille private kopier av bilder, men disse kan ikke legges ut på nett – heller ikke på sosiale nettverk.

Følg denne bloggen

Trafikk-sporing

Feedjit Widget

2006

Landsmøtet 2006

SAS-hotellet i Bodø

(Norges Fotografforbund)

MOTTO FOR MØTET: TENK POSITIVT……inn i den digitale verden med godt humør…….
Norges Fotografforbunds

Landsmøte i Bodø, 26.-29. mars.

Her er listen med foredragsholdere:

Kenneth Linge, portrett

Pia Sønstrød, portrett

Hans Otto Nesbø, Photoshop

Bente Eidsmo og Beate Bjørnli, portrett

Bjørn Opsahl, mote

Trym Ivar Bergsmo, natur

Hotellprisene blir som følger:

Helpensjon i enkeltrom kr.1295.-

Helpensjon i dobbeltrom…kr. 995.-

Pris pr.døgn.

Foto: Rolf Schjesvold

Kenneth Linge

Overgang til et Nytt Århundre. Dette sterke programmet vil hjelpe deg med kravene ved digital fotografering og inspirere deg til å modernisere din stil. Programmet inkluderer sekvenser om :

 • Digitalt, nye muligheter i din fotografering
 • Hvordan levere digitale prøvebilder din kunde ikke kan kopiere
 • Hvilket kamera og software er riktig for deg ?
 • Bruke laboratorie eller printe selv?
 • Digital magazinestil albumer
 • Effektiv og moderne bruk av farger.
 • Naturlige uposerte opptak, gjort enkelt .
 • Høy sol mitt på dagen, intet problem :-)
 • Hvordan enkle bakgrunner som dører, vegger, vinduer, etc. kan brukes til moderne abstrakte bakgrunner.
 • Hvordan jeg driver min forretning i dag og trives, fra å være Skandinavia’s mestvinnende portrettfotograf i 90årene til Utahs ledende bryllups fotograf på kort tid (det er hundrevis av bryllupsfotografer i Utah ! )
 • Image, image og image – det er såååååååååå viktig, hvordan skape din?
Pia Sønstrød

Spennende, kreativ og kunstnerisk ung fotograf med egne meninger.

Etter 3 år videregående” tegning form og farge”, fotolinje Randaberget med Arvid Bolme og 2 år som lærling hos CF Wesenberg begynte hun hos sin far som 3. generasjons Sønstrødfotograf i Drammen. Pia har flere premier i Nff’s Landskonkurranser, gull i Color Art Photo. Antatt 3 år på rad i Drammen Kunstforenings novemberutstilling og vært festivalkunstner i forbindelse med den årlige elvefestivalen i Drammen. Jurymedlem i Nff og i Sverige.

Pia er heldigital og bruker Photoshop som et verktøy til å forme sine ideer og tanker. Engasjement, livsglede og innlevelse er noen nøkkelord som kan beskrive Pia.

Trym Bersmo

I 1989 etablerte han seg som freelance fotograf på Stokmarknes i Vesterålen. Han arbeider redaksjonelt nasjonalt og internasjonalt, for reklamebransjen, næringsliv, kulturliv, av-presentasjoner, foredrag/undervisning, han har et stort bildearkiv og har fokuset på temaer som berører sammenhengen mellom mennesker og naturen. I tillegg til det kommersielle arbeidet har han arbeidet parallelt med fotografiet som kunstnerisk uttrykksform. Han har hatt en rekke utstillinger (separat- og kollektiv-) i inn og utland. Gitt ut flere bøker bl.a. ”Den andre siden av blått”, med tekster av Lars Saabye Christensen, ”NORWAY; facing the north” , om Norge i Kina, med fotografvenn Bård Løken. ”LOFOTEN” om Lofoten… ”BOAZOJAHKI, et år med en reindriftsfamilie”, om livet til de nomadiske samene i Norge. ”Kirkemellom, en odyssé gjennom Lofoten og Vesterålen.” med tekster av Ola Bremnes.

Hans Otto Nesbø

Hans Otto Nesbø har vært i fotobransjen hele sitt yrkesaktive liv, både som portrett, reklame og reportasjefotograf. Sommeren 2000 la Hans Otto grunnlaget for konsulent og kursselskapet PixelFlash/Nesbø Media, med den visjon om å øke kunnskapen rundt bruk av digitale bilder og video. Han har siden det, drevet som frilans designer/fotograf og kursholder med et engasjement som foredragsholder, sensor, utvikler for studier innen web/multimedia for Norges største It Akademiet. Gjennom samarbeidet med Norges Fotografforbund og Oslo Kameraservice holdes det jevnlig kurs i grunnleggende og avansert bruk av Photoshop, fargestyring, og webprogrammene Flash og Dreamweaver. Hans Otto er i tillegg en av 3 i Norge som er sertifisert både i Flash og Dreamweaver, fra Macromedia.

Bente Eidsmo og Beate Bjørnli

MOR+DATTER

Bente har mange års fartstid som fotograf. Hun har høstet mange premier og har vært flittig brukt som jurymedlem i fotokonkurranser i Norge, Sverige og Danmark.

Men hennes største utfordring er dagens kunde og dagen i dag. Ta gode bilder, være serviceminded, faglig dyktig, nytenkende og skapende.

Beate er ferskere i faget, men sammen utfyller de hverandre.

Ungdommelig pågangsmot mot Bente`s lange erfaring.

De vil fortelle hvordan deres nye analoge/digitale hverdag fortoner seg og hvordan de høster av hverandres fordeler og kompetanse.

Bjørn Opsahl

Han deltar i flere sesonger Top Model på TV3 og kommer rett fra opptakene til 9 episoder Miss Universe for TV2.

Neste vår kommer den store portrett-boka “SHOT” på Artemis Forlag. Våren 2005 var han hovedutstiller på Henie-Onstad Kunst-Senter med utstillingen “Deadscapes” fra utallige bilturer verden over, med bare kamera, vin og bil som selskap.

Han jobber med skuespiller Ane Dahl Torp på et prosjekt som skal vare minst 7 år før publisering.

I tillegg deler han sin tid mellom å jobbe for magasiner som Elle og Red, lage musikk-videoer for artister som Surferosa, Maria Mena og D’Sound og spille bass i det hardt-slående industry-bandet “Circle Of Chaos”.

Med andre ord en mann med altfor lite tid, som nå stiller opp for å lage et minneverdig og rocka foredrag.

Sist oppdatert: 05-03-06 – 00:59