Våren på Fotografiens Hus

vaar-4
Foto: fv. Trine Melhuus, Erlend B. Enger, Ragne K. Sigmond

Aktbilder, lysmaling og et møte med etiopiske kvinner. Utstillingsprogrammet for vinteren og våren 2016 på Fotografiens Hus er klart og byr på stor variasjon.

For øyeblikket vises utstillingen Fra kvinne til kvinne. Trine Melhuus har vært i Etiopia og fotografert et prosjekt som organiseres av Norske Kvinners Sanitetsforenings. I utstillingen får du møte ni kvinner gjennom fotografi og tekst. Du blir kjent med deres historier, og deres ønsker for framtiden. Fra kvinne til kvinne henger fram til 28. februar. Les mer om utstillingen her.

Erlend B. Engers utstilling Human/Nature åpner 3. mars. Utstillingen ble sist vist på Saga Galleri på Inderøy, og tar nå turen ned til oss. Enger, som er en anerkjent fagfotograf, viser en serie med aktbilder og landskap fotografert gjennom 23 år. Human/Nature vises fram til 3. april. Les mer om utstillingen her.

I april er det lysmaling som står i fokus. Ragne K. Sigmond fotograferer med en lampe som eneste lyskilde og med lang eksponeringstid. Resultatet er drømmeaktige bilder der modellen nærmest virker vektløs. Utstillingen åpner 7. april og henger fram til 1. mai. Les mer om utstillingen her

Tradisjonen tro stiller vi ut de beste bildene fra Landskonkurransen til Norges Fotografforbund i mai. Endelige datoer for utstillingen er foreløpig uavklart, men vil være å finne i kalenderen når det nærmer seg.

Fotografiens Hus holder åpent i utstillingsperiodene tirsdag-fredag kl. 10-16, lørdag-søndag kl. 12-16. Mandag stengt. Velkommen på utstilling!

Vil du stille ut på Fotografiens Hus? Vi er alltid på utkikk etter spennende fotoprosjekter å vise. Neste søknadsfrist er 1. juni. Les mer på denne siden.