Høsten på Fotografiens Hus


Det har knapt blitt vår, men vi er allerede klare med høstprogrammet. Her er det du får se på Fotografiens Hus sommeren og høsten 2017.

I år holder vi ikke sommerstengt i juli slik vi vanligvis gjør. Denne sommeren kan du se resultatene av jubileumskonkurransen til Norsk Selskap For Fotografi, som fyller 90 år i 2017. Utstillingen åpner 29. juni og henger frem til 30. juli.

Runar Sørheim åpner høstens program med utstillingen Bold Line, et fotoprosjekt som kontrasterer en uskyldig tenåringsflørt med et overnaturlig og brutalt trailer trash-miljø. Sørheim er utdannet filmfotograf og prosjektet har blitt til i samarbeid med scenograf Øyvind Langdalen. Utstillingen åpner 3. august og varer fram til 27. august.

Abusdal & Abusdal viser utstillingen Radius 500 meter. Bildene tar utgangspunkt i arkivet til Åsmund Abusdal, bestående av bilder fotografert i Setesdal, i en radius på 500 meter fra Esso-stasjonen. Prosjektet er et historisk dokument over lokalsamfunn på 1970- og 80-tallet. Utstillingen vises 31.august–24.september.

Svenske Thron Ullberg har tatt i bruk utgåtte polaroider for å illustrere følelsen av å være «vilsen». I utstillingen med samme navn har han fotografert samme person i ulike landskap rundt i Sverige. Se utstillingen Vilsen 28.september–22.oktober.

I oktober/november tar Lise Mette Eidet deg med på ulike metal-konserter i utstillingen Konserthufsa. I åtte år har hun fotografert artister fra denne musikksjangeren på scenen, der det særegne visuelle aspektet spiller en viktig rolle. Utstillingen vises 26.oktober–19.november.

Året avsluttes med en serie fargesterke mikroskopbilder av planter og pollen. Utstillingen ByFlora av Irene Heggstad viser en rekke kollasjer fra en verden det er få forunt og se. ByFlora henger fra 23. november til 31. desember.

For løpende informasjon om våre utstillinger og alt annet som skjer hos oss, meld deg på vårt nyhetsbrev, eller lik Facebooksiden vår.

Velkommen innom!