Utstillingsåpning: Lighter than Air

Foto: Mirko Varano

Kontrasten mellom tunge byscener og et uventet, lekende element er utgangspunktet for Mirko Varanos prosjekt Lighter than Air, som vises på Fotografiens Hus i juni. Bildene er fotografert i gater, parker og interiører i ulike byer i Øst-Europa.

– Prosjektet Lighter than Air ble til nærmest ved et uhell. Jeg fotograferte tilfeldige motiver for å teste eksponeringen, mens jeg jobbet med et helt annet prosjekt. Plutselig krysset en stor såpeboble den ellers kjedelige scenen og skapte en uventet kontrast mellom den kalde, statiske og upersonlige bygningen i bakgrunnen, og det lekende, dynamiske elementet. Jeg bestemte meg med en gang for at dette konseptet måtte utforskes mer, forteller Varano.

Mirko Varano er en italiensk fotograf, bosatt i Stockholm. Dette er hans første utstilling i Norge.

Velkommen til åpning torsdag 1.juni kl. 18!

Mer informasjon om utstillingen: fotografiens-hus.no/hendelse/mirko-varano-lighter-than-air/

Meld deg på Facebook-eventet her: www.facebook.com/events/684944288360082/