Våren 2018 på Fotografiens Hus

Våren 2018 byr på mye forskjellig her på Fotografiens Hus. En fars blikk på datteren som har en alvorlig utviklingshemming, planter slik du ikke har sett dem før, og portretter av burleskdansere er bare noe av det du kan se.

Magne Geir Bøe har over en lengre periode fotografert dagliglivet til datteren Maria som har Angelman syndrom. Fotoprosjektet ønsker å skape forståelse og empati for dem med et annet liv enn oss selv, og minne oss om menneskers likeverd. Utstillingen Maria – med ustø skritt mot voksenlivet vises 4.–28. januar 2018.

Beate Willumsen viser en selvportrettserie i utstillingen Inside Out. Utstillingen handler om de vonde, vanskelige og ubehagelige følelsene vi undertrykker og holder for oss selv i stor grad og ble til i forbindelse med et brudd i et langvarig forhold. Inside Out vises 1.–25. februar 2018.

Maria Gossé har fotografert burleskdansere i sine egne hjem. Portrettserien handler om en gruppe mennesker som lever ut flere sider av seg selv enn mange andre gjør, og om det universelle behovet for virkelighetsflukt. Utstillingen Burlesque vises 1.–25. mars 2018.

Kai Tormod Hansen har tatt med seg høstens planter inn i studio, mens han stiller spørsmålet: «Det å kunne plantenes navn ser ut til å være fraværende i allmenndannelsen i våre dager. Barn lærer ikke lenger planters navn. Hvorfor ikke det?» Utstillingen Høstbunnens skogeventyr vises 5.–29. april 2018.

Pia Sønstrød samler på biter av hverdagen og setter dem sammen til noe nytt. – Det er utrolig hvor mye vakkert og spennende man kan se og sanse om man bruker øynene og ikke bare ser rett frem, sier hun. 3.–27.mai 2018 kan du se resultatet i utstillingen Underveis.

Kjersti Botnedal har fotografert noen av ungdommene som henger på Hjørnet på Oslo S. De yngste er 12-15 og de eldste 25. Ansiktene deres representerer en slags tidløs universell fortelling om å berge seg selv under vanskelige forhold. Utstillingen Hjørnet på Oslo S vises 31.mai–24.juni.

For løpende informasjon om våre utstillinger og alt annet som skjer hos oss, meld deg på vårt nyhetsbrev, eller lik Facebooksiden vår.

Velkommen innom!