Høstprogrammet 2018

Foto: Pau Buscató

Vi gleder oss til en høst fylt med varierte utstillinger. Her kan du se høstprogrammet på Fotografiens Hus.

Første utstilling etter sommeren er med Maria Natalie Skjeset. Fra 9. august stiller hun ut collager inspirert av filosofi og mytologi med elementer fra naturen, i utstillingen Naturen er en skog av symboler. Bildene blir til ved å kombinere egne fotografier i en digital fotocollage. Ett enkelt bilde kan bestå av flere titalls fotografier som gjennomarbeides slik at det fotografiske utgangspunktet glir over i et malerisk uttrykk. Utstillingen varer frem til 2. september. Les mer om utstillingen her.

Pau Buscató finner og rammer inn små deler av hverdagen med sine lekende gatebilder i utstillingen Hopscotch. I bildene er det en tydelig fornemmelse av lek. Det er et spill for ham, og byen er hans lekeplass. Til syvende og sist handler det hele om å se det ordinære i hverdagen vår, ikke bare for hva det er, men for hva det kan bli når det er blitt fotografert. Hopscotch vises 6.–30. september. Les mer om utstillingen her.

I oktober viser Ellen Cecilie Fleischer serien Papir. Utstillingen tar for seg papirets estetikk, og fremhever papirets taktile natur, den paradoksale kombinasjonen av håndgripelighet og forgjengelighet i forhold til sine digitale konkurrenter, og den fysiske tilstedeværelsens estetikk som skulpturelt innslag. Utstillingen varer 4.–28. oktober. Les mer om utstillingen her

Raina Vlaskovska har portrettert den moderne bergenser med gamle teknikker. Utstillingen «Bergeners» er en studie skapt med kollodium våtplate, og i utstillingen får du se de originale glassplatene. Målet med utstillingen er å presentere et arkiv av portretter som vil vise det moderne utseendet til Bergens innbyggere. «Bergeners» vises 1.–25. november. Les mer om utstillingen her.