Vårprogrammet 2019

Fra utstillingen Vessels. Foto: Christopher Jonassen

Våren 2019 byr på mange sterke, viktige og fine prosjekter her på Fotografiens Hus. Bilder av bedehus, båtliv og et bordell som er i ferd med å synke i havet er noen av dem.

Vårsesongen starter torsdag 7. februar med utstillingen Sjå, eg kjem snart! av Erlend Berge. Fotografen har reist i alle landets kommuner og fotografert norske bedehus før de forsvinner. Utstillingen varer til 3. mars.

7. mars åpner utstillingen Det synkende bordellet av Terje Bringedal. Han har vært på flere lengre reiser til Banishanta utenfor Bangladesh, som er et kvinnestyrt bordell beliggende på en øy som er i ferd med å synke i havet. I utstillingen kan du møte kvinnene som lever på øya og arbeider som prostituerte. Utstillingen varer frem til 31. mars.

9. april åpner en utstilling med vinnerbilder fra konkurransen World Photographic Cup. 18 vinnerbilder fra seks kategorier stilles ut. Vinnerne kåres 8. april, så denne utstillingen er ferskvare. Utstillingen varer til 5. mai.

9. mai åpner utstillingen Siste etappe av Gry Kristiansdatter Lilleng. Hun viser gjennom en serie bilder livet til hennes ektemann Arne, som gjennomgår et forløp med sykdommen ALS. Bildene er tatt over 19 måneder fra han fikk diagnosen og til etter døden har inntruffet. Utstillingen varer frem til 2. juni.

6. juni blir det sommerstemning på Fotografiens Hus når Christopher Jonassen stiller ut bilder av båtfarende sommerturister i skjærgården utenfor Lillesand. I utstillingen Vessels er båter fotografert i fugleperspektiv, noe som gir oss et ærlig innblikk i menneskelig atferd og samhandling. Utstillingen avsluttes 30. juni.

Velkommen innom!