Høstprogrammet 2019

Foto fv.: Wendimagegn Belete, Nina Rangøy, Kristine Wathne

Britisk identitet, byutviklingen i Oslo og møter med mennesker som bor i kommunale boligblokker. Dette er bare noen av temaene i høstens utstillinger på Fotografiens Hus.

Høstens utstillingsprogram starter torsdag 8. august med Nina Rangøy og prosjektet Being British. Rangøy har jobbet som fotograf for norske medier i London i 30 år, og stiller spørsmålet: Hva vil det si å være britisk? I utstillingen ser du portretter av personligheter som representerer ikoniske kulturelle og sosiale tradisjoner. Les mer her

I femten år har Adrian Bugge fotografert de enorme forandringene Oslo har gjennomgått i forbindelse med Fjordbyplanen. Resultatet har blitt til prosjektet Den nye byen, som vises i september. Prosjektet er også utgitt i bokform. Utstillingen åpner 5. september. Les mer her

I oktober stiller Kristine Wathne ut en ny serie med portretter. Fotografert med blitz på en direkte, usminket måte har Kristine portrettert norske kunstnere og artister i Norge i utstillingen WI****. Utstillingen åpner 3. oktober. Les mer her

I utstillingen Hjem av Brian Cliff Olguin møter vi mennesker som bor i kommunale boliger ved Torshovparken i Oslo. Ett av bildene fra serien, tatt hjemme hos Helge og Anniken, ble tidligere i år kåret til Årets bilde fra Pressefotografenes klubb. Utstillingen åpner 31. oktober. Les mer her

Etiopiskfødte og Oslobaserte Wendimagegn Belete stiller ut en serie basert på fotografier tatt under kolonitiden i Etiopia. Utstillingen Revenants består av fotografier som har blitt håndkolorert og bearbeidet. Utstillingen åpner 28. november. Les mer her