Artist Talk med Nina Rangøy

Foto: Nina Rangøy

I forbindelse med utstillingen Being British inviterer vi til en Artist Talk med Nina Rangøy, der hun forteller om dette prosjektet og sin 30 år lange karriere som fotograf.

Rangøy er utdannet fra Norsk Pressefotografskole. Hun flyttet til London i 1989 etter å ha vunnet Årets bilde, og begynte å frilanse for skandinaviske aviser og bedrifter som bl.a VG, Scanpix, Dagens Næringsliv, Aftenposten, Expressen og Dagens Nyheter i Sverige.

Fra begynnelsen av nittitallet ble hun tilknyttet Det Norske Veritas (DNV GL), og reiste over hele verden for å dekke aktiviteter for presse, markedsføring og årsrapporter. Etter studier ved Goldsmith College i London; MA i Image & Communication og grunnkurs lærerutdannelse, underviste hun i fotojournalistikk ved City & Islington College før hun startet å arrangere årlige fotoworkshops i Venezia og London. Under OL i London 2012 var hun også ansatt som Deputy Venue Photo Manager (vise-fotosjef) for en av sports-arenaene.

Utstillingen Being British vises på Fotografiens Hus 8. august–1. september.

Velkommen!