Høstprogrammet 2020

Foto fv: Nicole Rafiki, Luca Kleve-Ruud, Sunniva Hestenes

Høstens utstillingsprogram er klart. Velkommen til fem utstillinger med forskjellige temaer.

I august utforsker Nicole Rafiki hvordan krig, tvungen migrasjon og utenforskap har vært med å skape hennes identitet som kvinne og kunstner. Gjennom en serie selvportretter tatt i fem land, berøres hennes egen opplevelse av «Survivor’s guilt». Utstillingen «Ascension» vises 6.–30. august. Les mer her

I september viser Luca Kleve-Ruud et ærlig, men skremmende portrett av familiens matsvinn. I 365 dager har han fotografert all maten som familien har kastet. Resultatet er et portrett som mange kan kjenne seg igjen i. «Vårt daglige svinn» vises 3.-27. september. Les mer her

Hanna Fauske viser en serie bilder tatt i etterkant av en filmshoot eller en performativ handling. I hennes arbeider arbeider beveger vi oss i en iscenesatt omgivelse inspirert av virkelighetens hverdag. Utstillingen «Postfotos» vises 1.–25. oktober. Les mer her

Sunniva Hestenes sitt prosjekt «Jeg er av den typen som trives best alene», er et personlig prosjekt som prøver å skape en dialog mellom to generasjoner. Halvparten av bildene har hun selv tattt i perioden 2017-2019, de resterende fotografiene har faren hennes produsert i perioden 1970-1976. Utstillingen vises 29. oktober–22. november. Les mer her

I desember viser vi K. Linnea Backes utstilling «Entwined». Utstillingen er utsatt fra april, da galleriet var stengt grunnet koronasituasjonen. Entwined er en homage til hva vi som art ødelegger. K Linnea Backe har laget fargemørkeromsarbeider over dette temaet. Utstillingen vises 26. november–20. desember. Les mer her

Velkommen!