Ny utstilling og nye åpningstider

Barcelona. Foto: Kristoffer Wittrup

I juni ønsker vi velkommen til ny utstilling og nye åpningstider på Fotografiens Hus.

4.–28. juni viser Kristoffer Wittrup utstillingen One på Fotografiens Hus. Med utgangspunkt i arkitekturfotografi, er utstillingen en hyllest til de som tør å være alene.

Hvor ofte er vi egentlig alene? Smarttelefoner og sosiale medier gjør at folk konstant er tilgjengelig, og uten at hjernen registrerer det, så sitter man med blikket rettet mot den lysende skjermen. Som sivilisasjon har vi aldri vært tettere forbundet til hverandre, men likevel er folk ensomme – hele 22% av ungdomsskoleelever sier til ungdata.no at de er plaget av ensomhet.

– I dagens samfunn er det jo et tabu å oppleve ting alene. Hvis man går på kino eller spiser alene, så skiller man seg ut. Men hvorfor? I mitt hode er det helt misforstått. Roen som oppstår når du ikke skal forholde deg til en samtale, eller gå i andres tempo, er ofte den som gir den beste opplevelsen, sier Kristoffer.

Bildene er fotografert fra Tel Aviv til Oslo med utspring i fotografens interesse i å formidle arkitekturen etter hans egen fortolkning, og ikke nødvendigvis etter kunstens regler.

Åpningstider i juni er tirsdag–søndag 12–16.

Velkommen innom!