Vårprogrammet 2021

Velkommen til utstillingsvåren på Fotografiens Hus.

Januar/februar

Foto: fv: Marta Anna Løvberg, Line Ørnes Søndergaard, Charlotte Tjomsland

Året starter med gruppeutstillingen «Fremmed i det nære» med Line Ørnes Søndergaard, Marta Anna Løvberg og Charlotte Tjomsland. De tre fotografene viser prosjekter som berører situasjonen og tiden vi er inne i på ulike måter. Utstillingen vises 7. januar–28. februar 2021. Les mer her

Mars

Northern forts, Liepaja, Latvia 02.06.2016. Foto: Paul S. Amundsen

I mars får vi endelig se Paul S. Amundsens utstilling «Europa». Utstillingen skulle opprinnelig vises i mai 2020, men ble utsatt grunnet koronasituasjonen. Prosjektet et et portrett av et kontinent i en tid hvor ideen om Europa og europeisk identitet er i stor endring. Utstillingen vises 4.–28. mars 2021. Les mer her

April

Foto: Io Sivertsen

I april utforsker Io Sivertsen eggets dualitet i utstillingen «Neither a beginning nor an end. Or to examine an egg». Et egg er både konvensjonelt, men likevel eksepsjonelt. Se utstillingen 8. april–2. mai 2021. Les mer her

Mai

Foto: GT Nergaard

I mai lanserer GT Nergaard sitt mangeårige prosjekt «Storvatn». I «Storvatn» møtes fiksjon og virkelighet, i en poetisk tolkning av samspillet mellom menneske og natur. I forbindelse med utstillingen lanseres også boken ved samme navn. Vises 6.–30. mai 2021. Les mer her

Juni

Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Skjalg Bøhmer Vold løfter danserne inn i fotostudio for å utfordre tanken om hva en kropp kan være. Resultatet kan du se i utstillingen «Shape Shifting» som vises 3.–27. juni 2021. Les mer her

Velkommen innom!