Foredrag med Io Sivertsen

Foto: Io Sivertsen

Velkommen til foredrag om prosjektet «Neither a beginning nor an end. Or to examine an egg.» av Io Sivertsen som for tiden vises i Fotografiens Hus, torsdag 24. juni kl. 18.

Fotoprosjektet utforsker fruktbarhetsutfordringer og eggets mysterier. I prosjektet tar hun utgangspunkt i en personlig erfaring.

“Da jeg var 15 fortalte legen min meg at det kunne bli vanskelig å bli gravid. Det var noe galt med eggene mine. Det var første, men ikke siste gang jeg fikk den beskjeden. Og det var også første, men ikke siste gang noen presenterte meg for mitt tilsynelatende eksistensielle behov for å få barn. Og jeg lærte at som kvinne må du venne deg til å bli konfrontert med egen evne til reproduksjon. Vi får beskjed om at klokka tikker, egg forsvinner. Og du blir gammel. Neither a beginning nor an end. Or to examine an egg er en visuell utforskning av dualiteten til objekter, at et egg både er helt konvensjonelt, men likevel eksepsjonelt. Fra frokost til evigheten prøver jeg å få deg til å se på noe; å undersøke ett egg.”

Io Sivertsen har brukt kameraet som et verktøy for å fange det hun synes er fascinerende med egg, både dens transformerende natur og skjøre eksistens.

Io Sivertsen (f. 1994, Oslo) er fotograf og filmskaper basert i Oslo. Hun er uteksaminert fra The Royal Academy of Art i Haag, og går nå på masterstudiet ved Den Norske Filmskolen. I 2020 deltok hun på Canon Student Development Program på Visa Pour l’Image. Arbeidene hennes har blitt vist på Eye filmmuseum og Stedelijk Museum i Amsterdam, San Mei Gallery i London, Grimstad kortfilmfestival i Norge, galleri CK13 i Serbia og kulturplattform Page Not Found i Den Haag. Ved siden av sin praksis har hun initiert og utviklet kortfilmer og utstillinger og er medstifter av den uavhengige filmfestivalen Cinema Underexposed i Haag.

Utstillingen vises frem til 27. juni. Fotografiens Hus holder åpent torsdag–søndag 12-16 og etter avtale.

Grunnet smittevernreglene er det få plasser tilgjengelig. Vi ber deg om å gi beskjed dersom du har meldt deg på og likevel ikke kan komme.

Meld deg på her: