Høstprogrammet 2021

Programmet for utstillingshøsten på Fotografiens Hus er klart!

August

Foto: Dev Dhunsi

I august viser Dev Dhunsi utstillingen Maskinitaal. Dette er et pågående montasjeprosjekt der kunstneren forsøker å si noe om sin egen bakgrunn og oppvekst i det multikulturelle samfunnet i Norge. Arbeidsprosessen til prosjektet er organisk, fra pennen i notatblokken til større formater. I noen verk dannes laserfreste motiver i både bomullspapir og på finérplater. I andre blir liv skapt gjennom silketrykk på tekstiler og fremkalling på papir. Utstillingen vises 5.–29. august. Les mer her

September

Foto: GT Nergaard

I september vises GT Nergaards utstilling Storvatn. Utstillingen er utsatt fra i vår, da galleriet måtte holde stengt grunnet koronarestriksjoner. I Storvatn møtes fiksjon og virkelighet, i en poetisk tolkning av samspillet mellom menneske og natur. Sentralt står vitalismen, kropp, sunnhet og solen som en rensende kraft. Mørket representerer en dystopisk motvekt og etablerer balanse og harmoni. Utstillingen vises 2.-26. september. Les mer her

Oktober

K. Linnea Backe

I oktober vises utstillingen Entwined av K. Linnea Backe. Denne utstillingen er også utsatt grunnet korona. Entwined er en homage til hva vi som art ødelegger. Vi er del av alt som lever – når vi distanserer oss fra dette begynner ødeleggelsene å skje. Bildene er håndlaget i fargemørkerom, i en tidkrevende prosess hvor plassering av alt verktøy må huskes som i en koreografi. Bildene blir så retusjert med pensel. Utstillingen vises 30. september–24. oktober. Les mer her

November

Foto: Kirsti Taylor Bye/Erik Betshammar

I november viser det norsk/svenske kunstnerparet Kirsti Taylor Bye og Erik Betshammar utstillingen «عين الإنسان / ‘eayan al-iinsan’». Tittelen er på arabisk, og betyr ‘det menneskelige øyet’, og er valgt med tanke på tidlig arabisk filosofi og teorier om optikk. Fotografiene i utstillingen er trikromater, de er fargebilder som har blitt til ved å sette sammen tre ulike eksponeringer av samme bilde, der hver eksponering har blitt belyst med en lyskilde i fargene rødt, grønt eller blått. Utstillingen vises 28. oktober–21. november. Les mer her

Desember

Tommy Rovelstad Foto: Arnfinn Johnsen

I desember avsluttes utstillingshøsten med prosjektet BEST av Arnfinn Johnsen. I dette prosjektet har han fotograferte norske idrettsutøvere som har tatt gull i de paralympiske leker. Portrettene er i sort/hvitt, et uttrykk som viderefører en portretthistorie som strekker seg i en ubrutt linje tilbake til fotografiets begynnelse i 1826. Prosjektet er også utgitt i bokform, og utstillingen og boken forteller historier om livsgnist, mot, utholdenhet, glede og styrke – og om det å være best. Utstillingen vises 25. november–19. desember. Les mer her

Velkommen!