Kunstnersamtale med K Linnea Backe og Meera Manjit Kaur

Foto: K Linnea Backe

Fotografiens Hus ønsker torsdag 7. oktober klokken 18.30 velkommen til kunstnersamtale med fotograf K Linnea Backe og kunstkritiker Meera Manjit Kaur. Samtalen finner sted i forbindelse med Backes utstilling Entwined på Fotografiens Hus i perioden 30. september til 24. oktober 2021.

Utstillingen Entwined handler om materialitet og repetisjon og det å skape personlige arbeider i mørkerommet. Backe beskriver prosessen som arbeid med emosjonelle farger, i mykt, dypt mørke. Bildet korrigeres fargemessig, utsettes for endeløs eksperimentering og bearbeides med andre mørkeromsteknikker. Prosessen er tidkrevende, og plassering av alt verktøy må huskes som i en koreografi.

Lenke til Facebook-arrangement for kunstnersamtale.

Om deltakerne:
 
Meera Manjit Kaur bor og jobber i Oslo. Hun er er kunstner, kunstformidler og kunstkritiker. Kaur er redaksjonsassistent i Kunstavisen og informasjonsansvarlig for Fotogalleriet.


K Linnea Backe har jobbet i kulturlivet siden hun var 20 år, først som musiker, nå som fotograf. Hun er fortrinnsvis bosatt i New York, men på grunn av koronapandemien har hun flyttet til Oslo. I utstillingen viser Backe også tre nye zines: «The Knitted Condom» – en liten historie om hvordan vi bedrar oss selv så vi slipper å flytte inn i virkeligheten, «No One» – en atmosfærisk liten bok med fotografier og en haiku-lik tekst, og «My Darling, let me tell you how this could have been avoided» som er tanker omkring kjærlighetens kår.