Velkommen til lansering av «Gleden over å leve: Ragge Strand – Et liv i bilder»

Fotografiens Hus ønsker velkommen til lansering av fotoboken «Gleden over å leve: Ragge Strand – Et liv i bilder» av Benedicte Strand lørdag 18. desember. Det blir også slideshow med fotografier. Lanseringen foregår i hele vår åpningstid, fra klokken 12 til 16.
 
Karrieren til den norske reklamefotografen Ragge Strand (f.1928-2008) spenner seg over 60 år. Strands liv som yrkesfotograf viser et fag i rivende utvikling, et speilbilde av de store endringene som ellers skjedde i det norske samfunnet. I boken følger vi ham igjennom oppturer og nedturer. Vi følger ham som fotograf på jakt etter jobb i Canada uten å lykkes. Vi ser også en fotograf som på slutten av livet, etter å ha vært presse-, film-, industri- og motefotograf, leverer noe av det beste innen matfoto i samarbeid med Eyvind Hellstrøm.
 
Boken er rikt illustrert med bilder, fra Strands oppvekst og bilder han selv tok i privat og profesjonell sammenheng. Vi får også glimt av Strands liv gjennom brev og intervjuer som forfatteren Benedicte Strand har gjort med familie, venner og kollegaer.
 
Fotografiens Hus ønsker alle varmt velkommen til lanseringen av denne boken om en viktig fotograf i norsk fotohistorie.