Kunstnersamtale: Berglind Rögnvaldsdóttir & Katharine MacDaid

Foto: Berglind Rögnvaldsdóttir

Finissage og kunstnersamtale: Berglind Rögnvaldsdóttir/Katharine MacDaid

Søndag 27. mars kl. 16 blir det finissage med kunstnersamtale i forbindelse med siste dag av utstillingen «Grýla» på Fotografiens Hus.

 Fotografiens Hus ønsker velkommen til kunstnersamtale med Berglind Rögnvaldsdóttir og Katharine MacDaid. Samtalen vil omhandle landskapet i fotografi, fortellerperspektiver og det å være kvinne og fotograf i vår samtid. 

Lenke til Facebook-arrangement.

Berglind Rögnvaldsdóttir er en islandsk samtidskunstner som hovedsakelig arbeider innen fotografi. Hun har tidligere arbeidet med temaer som den kvinnelige brystvorten, #metoo-kampanjen og medias besettelse av seksualisering av kvinnekroppen og morsrollen. Som islending har hun en sterk tilknytning og dyp respekt for naturen. Berglind jobber mye med Moder Jord som en måte å konfrontere kjønns- og seksualitetspolitikk, som en metafor for ideen om hva som er naturlig.

Katharine MacDaid er en irsk kunstner og nylig tiltrådt daglig leder ved Fotografihuset. Hun har en MA i fotografi fra Royal College of Art, London. Katharines egen fotografiske praksis sentrerer seg rundt landskapet i personlige narrativ. Etter en oppvekst i utlandet av irske foreldre, hvor hun kontinuerlig flyttet fra ett land til et annet, bruker hun fotografiet som en måte å undersøke en iboende følelse av ubehag. Hun underviser fotografi i Storbritannia og Midtøsten og er for tiden gjestementor ved Bilder Nordic School of Photography. Katharine er medlem av Stiftelsen Bjørka og Forbundet Frie Fotografer.