Samtale om fotobok og utstilling: Geitmyra av Johanne Nyborg

Samtale om fotobok og utstilling: Johanne Nyborg og Signe Fuglesteg Luksengard

I forbindelse med Fotobokfestival Oslo og utstillingen Geitmyra av Johanne Nyborg inviterer Fotografiens Hus til kunstnersamtale fredag 2. september kl. 18.30. Nyborg vil i samtale med fotograf Signe Fuglesteg Luksengard snakke om utstillingen og prosessen med å lage fotobok fra samme prosjekt, der Luksengard har vært billedredaktør. Lenke til Facebook-arrangement.

Midt under oppstarten av koronapandemien oppdaget Johanne Nyborg skole- og parsellhagen Geitmyra på Sagene i Oslo, et område delt mellom skoler, barnehager, institusjoner, foreninger og parsellvirksomhet. Blant epletrær og støvelkledde mennesker med rumpa i været, opplevde fotografen at det hersket en ro og et nærvær.

Nyborg har siden da dokumentert stedet, sesongene og menneskene som har Geitmyra som del av sin hverdag. Hva betyr denne hagen for livene deres? Hvorfor er steder som dette verdt å bevare? Med utstilling og fotobok inviterer Nyborg oss inn i denne «hemmelige» hagen full av liv, kunnskap, og utforskertrang. Prosjektet løfter også debatten om hva slags liv en by skal tilby sine innbyggere.

Utstillingen Geitmyra åpner fredag 26. august og varer til 25. september. Fotoboken vil være til salgs i galleriet hele utstillingsperioden.

Johanne Nyborg (1994) er født og oppvokst i kystbygda Berle i Vestland, men har bodd og jobbet i Oslo de siste 9 årene. Nyborg er utdannet innen konseptutvikling og fotografi ved Westerdals og Bilder Nordic, og har jobbet som frilans fotograf i 10 år. Nyborg er spesielt opptatt av tematikk koblet til møtet mellom mennesker og natur. Geitmyra er hennes første separatutstilling.

Signe Fuglesteg Luksengard er utdannet fotograf fra Norsk Fotofagskole og journalist fra Nynorsk Mediesenter. I 2018 ga hun ut fotoboken Leveld, som fikk god respons i inn- og utland. I dag jobber Fuglesteg Luksengard med egne personlige prosjekter, samt oppdragsbasert som frilanser. Signe har også undervist i fotografi på høyskolen i Oslo, Danvik folkehøgskole og Lofoten folkehøgskole.

Prosjektet er støttet av Fritt Ord.