Julie Hrnčířová – Everyday Sculptures

Julie Hrnčířová – Everyday Sculptures

 

InstallasjonsfotoMed prosjektet Everyday Sculptures skaper Julie Hrnčířová fotografier av hverdagsobjekter som – ved tilfeldighet, uhell eller mer eller mindre spontan menneskelig kreativitet – er blitt omgjort til midlertidige stillebener og små kunstverk i seg selv.

Vi lever i en tid omgitt av gjenstander som brukes, forkastes og stadig erstattes. Men bak det som i hverdagen kan fremstå som flyktig og banalt, ser Hrnčířová mening, kreativitet og oppfinnsomhet.

 

Installasjonsfoto

Everyday Sculptures viser at det finnes skjønnhet og verdi i ting vi ellers overser og kanskje tar for gitt. At alt vi omgir oss med, hver person, hvert øyeblikk og hver ting har betydning og kan betraktes på nye måter.

Kunstneren presenterer også konstruksjoner inspirert av de samme hverdagsobjektene og -scenene hun fotograferer. Disse er laget med funne, resirkulerte materialer som videre kan brukes på nye måter i fremtiden.

InstallasjonsfotoBiografi
Julie Hrnčířová (f. 1992) er en tsjekkisk kunstner bosatt i Oslo. Hun er utdannet ved fotoskolen Ecole Nationale Supérieure de la Photographie i Arles. Hun har stilt ut på festivalen Les Rencontres de la Photographies i Arles, Vårutstillingen på Fotogalleriet, og i gruppeutstillinger ved KÖSK og Fotografihuset. I 2022 hadde hun separatutstillingen Urban Poetism på Fotografiens Hus. I sitt kunstneriske virke arbeider Hrnčířová med offentligheten, byliv, tilfeldige møter og funne objekter.

https://juliehrncirova.com/ 

Om Fotografiens Hus
Fotografiens Hus er et åpent visningssted for fotografi i Oslo. Galleriets overordnede mål er å øke kunnskap om og engasjement for fotografi som uttrykk og fag, ved å formidle prosjekter innen et bredt spekter av fotografiske sjangre. FH har siden 1999 vist utstillinger av kjente, så vel som nyetablerte fotografer i et årlig program bestående av 8-10 utstillinger.

Ønsker du å kjøpe et kunstverk av Hrnčířová fra utstillingen på Oslo Negativ? Ta kontakt med kunstneren direkte på e-post