Fotografomvisning og mørkeromsfremkalling

 

Fotografomvisning og mørkeromsfremkalling

 
Lørdag 21. januar kl. 16.00 – Lenke til Facebook-arrangement
 
Velkommen til fotografomvisning og presentasjon av mørkeromsfremkalling på Fotografiens Hus! Arrangementet finner sted i forbindelse med fellesutstillingen «Analogier», der fem fotografer som arbeider med analogt fotografi stiller ut.
 
Charlie Hay stiller ut med sitt prosjekt «En saga från igår». Hay vil fortelle mer om arbeidet og – i selve gallerirommet – lage nye bilder foran publikum. Hay har avfotografert gamle familiebilder og bruker kjemi for å male over personer og valgte detaljer i bildene. Ved å bearbeide bildene på nytt slik at elementer både trekkes frem og skjules, viser prosjektet hvordan fotografier både kan avdekke historien og viske den vekk.
 
Også utstillere Stig Marlon Weston og Nina Staff vil fortelle om sine prosjekter, som er laget med henholdsvis hjemmelagde pinhole-kameraer og våtplater. Nina Staff er opptatt av fotografisk håndarbeid og følelsen av materialitet. Hun arbeider derfor med fotoprosessen kollodium-våtplater. Dette er en av de tidligste fotografiske teknikkene, benyttet mellom ca. 1850 og 1890. Teknikken krever kort avstand mellom motiv og mørkerom, og Staff skaper fotografier som utstråler tilstedeværelse og ro.
 
Stig Marlon Weston er opptatt av hvordan den fotografiske prosessen former opplevelsen av bildet og utforsker varierte arbeidsmetoder til hvert prosjekt han lager. På Fotografiens Hus stiller han ut landskapsfotografier lagd med selvlagde pinhole-kameraer og multieksponeringer. Med prosjektet «Nærområde» har han tatt utgangspunkt i landskapet på Blaker og vært inspirert av hvordan det lokale kirkebygget i området fungerer som et sentralt orienteringspunkt. Bildene er formet rundt idéen om å fange blikket der erkjennelse og fantasi glir over i hverandre.
 
Arrangementet er gratis.