Siste utstillingsdag og gratis søndagsomvisning: Analogier

Søndag 5. mars er siste utstillingsdag med fellesutstillingen Analogier på Fotografiens Hus. Utstillingen viser fotografier laget med gammeldagse våtplater, pinhole og kjemi.

Samme dag kl. 14 inviterer vi til gratis omvisning i galleriet, hvor du kan få innblikk i de ulike teknikkene og hvert prosjekt. Velkommen!


Analogier: 12. januar – 5. mars 2023

Fellesutstilling med Charlie Hay, Nina Staff, Stig Marlon Weston, Dorothea Bornemann & Ruth Güse

Utstillingen Analogier består av arbeidene til fem fotografer som på hver sine måter jobber med analogt fotografi. Tittelen henviser både til den analoge teknikken, men også til begrepet antologi; en samling verk beslektet i tema eller sjanger, skrevet av forskjellige forfattere.

Digitalt foto er noe de fleste av oss har tilgang til i egen hverdag. Allikevel har det de senere årene vært en økende interesse for film og fremkalling i mørkerom. Tradisjonell fargefilm er nå så ettertraktet at det periodevis ikke er mulig å få tak i og enkelte analoge kameramodeller har steget mye i verdi på bruktmarkedet. Hva er det som gjør at bilder fremstilt med lyssensitive kjemikalier fremdeles fascinerer og inspirerer?

Kanskje kan vi komme nærmere et svar ved å utforske prosjektene til utstillerne Nina Staff, Stig Marlon Weston, Charlie Hay, Dorothea Bornemann & Ruth Güse. Fra våtplate og pinhole, til plantekjemi og gamle familiebilder; med utstillingen Analogier ønsker Fotografiens Hus å gi et innblikk i ulike analoge teknikker og hva de tilfører de enkelte prosjektene.

Utstillingen er kuratert i samarbeid med Bård Ek.