Bård Ek: LED

LED1
Foto: Bård Ek

I prosjektet LED utforsker Bård Ek hva som skjer med landskapet når han iscenesetter naturen ved bruk av kunstig lys.

På den ene siden blir naturen estetisert, men også transformert over i en supernaturalistisk eller surrealistisk tilstand. Hvis vi tenker på landskapet som et uttrykk for en kroppslig eller sjelelig tilstand, vil denne transformasjonen bli en metafor for menneskets forhold til seg selv og sin egen natur. Vi presser stadig grensene ved kunstig inngripen av våre naturgitte forutsetninger og menneskeidealet nærmer seg et supermenneske. Derfor er det en naturlig konsekvens at vi også manipulerer og kunstig forbedrer naturen over i en supernatur-tilstand.

For å oppnå den perfekte kropp, bruker mange siste teknologi og kirurgi på kroppene sine. For å oppnå den perfekte natur og klima vurderer vi nå stadig oftere og bruke den siste teknologien til å kunstig manipulere naturen, for å få kontroll over klima og natur. Bård har dratt ut i naturen med kunstig lys for å jakte på det iscenesatte og kunstige naturbilde. Natur blir supernatur.

Ved å bruke kunstig lys i naturen ønsker Bård å belyse og fokusere på menneskets distanserte forhold til natur, som noe vakkert å se på og et sted for rekreasjon. Vi oppfører oss som vi ikke er en del av naturen, men bruker og former naturen etter eget behov. Naturen blir fremmedgjort og noe pent og se på uten annen funksjon. Bård Ek jobber også parallelt med sort/hvitt bilder av detaljer fra natur.

Utstillingen åpner 1. september kl. 18 og varer fram til 25. september.

Utstillingen er en del av Fotobokfestival Oslo 2016, og fredag 9. september kl. 19 blir det lansering av fotoboken LED. Les mer om dette på Facebook: www.facebook.com/events/1767982156811057/

Fredag 16. september holder galleriet langåpent kl. 10–22 i forbindelse med Kulturnatt. Bård Ek holder foredrag kl. 19.

Alle bildene i utstillingen er til salgs. Kontakt galleriet for mer informasjon.