Dan Skjæveland: People in Paris Parks

Foto: Dan Skjæveland
Foto: Dan Skjæveland

 

Fotografiens Hus har gleden av å presentere Dan Skjæveland sin utstilling, People in Paris Parks, som vil henge i lokalene fra 30. oktober – 23. november, 2014.

Prosjektet tar oss med på en reise gjennom Paris sine parker og gir oss et glimt inn i livet til menneskene som oppholder seg her. I stedet for å fokusere på det som har blitt døpt det avgjørende øyeblikket velger fotografen ofte å heller fotografere på sekundene før og etter. Dette er med på å bidra til at bildene er ladet med spørsmål om hva vi ser uten at de oppleves som uklare. Parkene i Paris har en rik historie i fotografisk sammenheng men Dan Skjæveland beviser her at motivene ikke er oppbrukt. Bildene er gjennomsyret med en type dramatikk som ofte er fraværende i tidligere arbeid. Fotografen har selv dette å si om arbeidet:

“Disse bildene handler for meg like mye om fotografiets transformative kvaliteter som de gjør om parkene i Paris. For meg er det et klart skille mellom fotografiet og vår verden, og jeg har utelukkende vært interessert i den verdenen som oppstår i disse fotografiene. Personene i bildene får nye roller og nye liv her. Parkene får en annen energi.”

Dan Skjæveland har de siste årene drevet utelukkende på med det han kaller selvstudium innenfor fotografiet. De siste to årene har han bodd og jobbet i Paris med fotoprosjektet People in Paris Parks. Prosjektet fungerte som en ramme hvor han kunne utforske mediet nærmere og dette forholdet mellom form og innhold. Flere av bildene fra prosjektet ble antatt til Statens Kunstutstilling – Høstutstillingen i år. Dette blir hans første separatutstilling. Dan Skjæveland er medlem i Unge Kunstneres Samfund og Norske Billedkunstnere.

Vernissage finner sted 30. oktober kl. 18-21

Velkommen!

Fotografiens Hus holder til i Rådhusgata 20, 0151 Oslo
Åpningstider er tirsdag til fredag, 10-16, og lørdag til søndag, 12-16
For mer informasjon om fotografen: www.danskjaeveland.com