Ekko / Kjære Anna

Foto: Marianne Udnæs

Marianne Udnæs og Marte Gundersen stiller sammen ut på Fotografiens Hus med hvert sitt prosjekt. Med prosjektene Ekko og Kjære Anna tar begge fotografer utgangspunkt i bearbeidelse av vanskelige prosesser.

Om Ekko, skriver Marianne Udnæs:

«Prosjektet handler om menneskelig motstandskraft. Det gjenspeiler opplevelsen av å miste balansen i møte med en krise, og navigeringen gjennom mørke for å finne tilbake fotfestet. Prosjektet vokste ut fra en personlig opplevelse og ble et prosjekt i sanntid – en form for ekko fra denne tiden.»

Udnæs stiller ut ulike former for fotografi; digitale fotografier på papir og utsnitt av analoge røntgenbilder som deler av en vegginstallasjon. Motivene er bygget opp fysisk lag på lag, og gjennom lyssetting vil detaljer kunne løftes frem eller mørklegges.

Kjære Anna er en selvbiografisk og fotodokumentarisk fortelling om det å finne ut at man har et dødelig kreftgen. Prosjektet er også en kjærlighetserklæring:

«Å få beskjed om at man har et kreftgen påvirker ikke bare deg selv, men også de som står deg nærmest. Med bildeserien belyser jeg hvordan dette året har vært for meg og kjæresten min, Anna. Hvordan vi har taklet det sammen og hvordan det har gjort at vi har kommet enda nærmere hverandre.

Foto: Marte Gundersen

https://marianneudnes.com/
https://martegundersen.com/