Eli Lund: Skogen innenfor

eli lund
Foto: Eli Lund

Eli Lund har fotografert en hyllest til trærne.

Alle bærer en lengsel i seg. Min lengsel er både en gave og en byrde. Jeg leter i skogen etter min opprinnelige substans. Underveis kommuniserer jeg med naturen på et språk som ikke kan oversettes.

Derfor fotograferer jeg. Slik kan jeg oversette noe. Det er kanskje som små brev fra Moder Jord.

En åndelig kommunikasjon med naturen står sentralt. Uansett hvor jeg er står jeg i sterk forbindelse til trærne. Min drivkraft er å hylle trærnes majestetiske ro, deres vidunderlige stillhet, helbredende kraft og urgamle vesen.

«Skogen Innenfor» ble jobbet med mellom 2010 og 2015, Drammensmarka har hovedsakelig vært arena. Noen bilder har vært planlagt nøye, mens andre oppstod spontant på location. Prosjektet består av både fargebilder og sort-hvitbilder, ofte jobbet frem gjennom å legge mange eksponeringer oppå hverandre. Ofte på lang lukker. Fotografen liker å bruke mennesker som en forlengelse av naturen, eller som en besjeling. Som et anker vi lettere får kontakt med. På tampen av prosjektet ble ironisk nok fotografens favorittskog hugget ned. Så skogen på mange av bildene finnes ikke lengre i dag.