Felix Falck-Næss – Blue Eyes Crying in The Rain

I prosjektet Blue Eyes Crying in The Rain dokumenterer Felix Falck-Næss fenomenet jakt med sin særegne fotografiske stil. Falck-Næss har fulgt et lokalt jaktmiljø bestående av en gruppe eldre menn i 60- og 70-årene.

Når natten falt på, samlet de seg rundt bålet. De delte historier, de løy og de lo. Det hendte at enkelte gråt. Hvorvidt det var alkoholen som forårsaket det, er uvisst. Neste morgen var alt glemt og dagen forløp på samme måte.

Forord fra fotoboka Blue Eyes Crying in The Rain av Felix Falck-Næss

– Vi lever i en tid hvor vi ikke lenger trenger å drepe for å overleve. For enkelte kan bilder av våpen og jakt fremstå som provoserende. I mitt prosjekt søker jeg ikke å felle en moralsk dom over selve jakten, men å dele min fascinasjon over ritualene som følger med: ventingen, kameratskapet og historiene rundt bålet.

Det skjer lite under jakt. Man sitter, observerer og tenker. Bildene som stilles ut i Fotografiens Hus viser tilsynelatende ettertenksomme menn, tåkelagte landskaper og bytter fra jakten. Besøkende presenteres først for fotografier tatt på dagtid. Lengre inn i lokalet vises bilder tatt på natten.

Foto: Felix Falck-Næss

Da Falck-Næss tok bildene opplevde han at det var i mørket de eldre mennene fikk anledning til å være sårbare:

– Man tenker kanskje at jakt handler om arkaiske, tradisjonelle, «maskuline» verdier. Da jeg fikk bli med på jakt, var mennene i utgangspunktet bevisst meg som en outsider: «Kom nå her unge mann, så skal vi vise deg hvordan det gjøres». Men etter hvert som de glemte at jeg var der, begynte de også å åpne seg for hverandre.

– Tittelen på prosjektet henviser ikke bare til en sang av countrysangeren Willie Nelson, men også til hvordan disse mennene fremstod for meg i skumringen: In the twilight glow I see, blue eyes cryin’ in the rain (…) only memories remain …

https://felixfalck.com