Fotografi: Årets fotograf

Foto: Marteline Nystad
Foto: Marteline Nystad

Fotografi viser for første gang en stor kuratert utstilling med de beste bildene fra fotokonkurransen Årets fotograf i Fotografiens Hus.

Blant de flere tusen bildene som har blitt sendt inn til konkurransen Årets fotograf i 2015, arrangert av bladet Fotografi, har en samlet jury valgt ut de beste som skal stilles ut i Fotografiens Hus. I år ble konkurransen juryert og kuratert av Johnny Haglund, Morten Krogvold, Ivar Kvaal og Katinka Hustad. Alle fremragende fotografer på hvert sitt felt. Årets temaer var fritt motiv, lek, sort/hvitt og reise.

De utvalgte fotografene i utstillingen er Agnes Szedera, Marteline Nystad, Rayner Johansen, Kenneth Enstad, Henning S. Pettersen, Ann Cathrin Buchardt, Daniel Pedersen, Eduardo Valle de Antón, Eskil Wie, Jo Espen Johansen, Knut Hovind, Marianne Udnæs, Rolf Tore Kjæran, Terje Angeltveit, Tommy Jansen Bredesen og Torgeir Myklebust.

Om konkurransen:
Årets fotograf er en konkurranse for amatørfotografer som har pågått i Fotografi siden slutten av 80-tallet. Gjennom året er det fire runder, med hvert sitt tema. Hver runde juryeres av en etablert fotograf. I hver runde gis det poeng til de beste bildene, og det kåres en rundevinner. Det samles poeng gjennom alle rundene, og etter fjerde og siste runde blir det kåret en sammenlagtvinner som får tittelen Årets fotograf. Resultatene fra hver runde blir presentert i Fotografi.

Utstillingen åpner 26. november kl. 18
Velkommen!

Foto: Agnes Szedera
Foto: Agnes Szedera