Fotografis Portfoliopris

adrian-hrn-johansen-honduras
Foto: Adrian Øhrn Johansen

Fotografiens Hus viser denne vinteren fem utvalgte portfolioer fra Forlaget Fotografis Portfoliokonkurranse.

Helt siden tidlig på 1980-tallet har bladet Fotografi arrangert konkurransen Årets fotograf. I 2016 ble navnet på konkurransen endret til Fotografis Portfoliopris. Ideen er å stimulere fotografer til å jobbe med et lengre prosjekt og på den måten utvikle sitt fotografi.

Årets konkurranse mottok over 120 portfolioer. Utstillingen i Fotografiens Hus består av fem utvalgte bildeserier plukket fra de ti finalistene som ble valgt av juryen, og som er presentert i årets siste utgave av Fotografi.

Fotografene som stiller ut er Adrian Øhrn Johansen, Jói Kjartans, Marteline Nystad, Alessandro Marchi og Øistein Sæthren Dahle.

Konkurransen ble juryert av Espen Rasmussen, bildesjef i VG Helg, Nicholas McLean, grunnlegger av fotobokforlaget Éditions du Lic og Birgitte Christin Schiøth, senior kunstekspert hos Blomqvist.

Vinneren av Fotografis Portfoliopris, Adrian Øhrn Johansen, får et stipend på 10.000 kroner og Canon sponser vinneren med et 5D mk III. Canon står i tillegg til for printingen av hele utstillingen. Premien deles ut under åpningen torsdag 1. desember kl. 18.