Hans Kristian Riise: Fjords

Foto: Hans Kristian Riise
Foto: Hans Kristian Riise

Fotografiens Hus viser fotoutstillingen Fjords 3.september-18.oktober. Hans Kristian Riise har fotografert den vestlandske sommerens reisekultur og frihetsfølelse.

Fotoutstillingen “Fjords” består av en serie portretter som Hans Kristian Riise har tatt med et 4×5” storformatkamera i Geiranger, Hardanger og Sogn og Fjordane. Bildene fokuserer på den unike reisekulturen og frihetsfølelsen som man kan oppleve på vestlandet om sommeren.

– Her finner man mennesker fra hele verden som er ute etter spennende og storslåtte opplevelser, eller kanskje bare ligge i gresset og være halvt tilstede, halvt i drømme, forteller Hans Kristian Riise.

Fastboende med sterke karaktertrekk er like framtredende som europeisk ungdom på loffen og asiater som har vandret vekk fra et cruiseskip.

– Jeg har forsøkt å finne små lommer hvor jeg ønsker å være, og føler meg hjemme, men hvor det samtidig er nok spenning og visuell overraskelse til at jeg blir nysgjerrig og ønsker å trykke på utløseren. Det handler om attraksjon, og om å oppdage noe man både gjenkjenner og opplever som helt nytt på samme tid.

Åpning 3. september kl. 18.00

Artist talk 11. september kl. 18.30

Åpent: Tirsdag-fredag 10-16, lørdag-søndag 12-16.

Alle bildene i utstillingen er til salgs. Kontakt oss for priser og mer informasjon.