Marianne Gaptjern Ravn: Memories of Light

Foto: Marianne Gaptjern Ravn
Foto: Marianne Gaptjern Ravn

Marianne Gaptjern Ravn sine sort-hvitt fotografier er utført nøysommelig i den analoge håndtverkstradisjonen, men hennes uttrykk og stil er nyvinnende, helt særegen og befriende utradisjonell. Slik beskriver hun sitt arbeid:

«For meg er fotografiet et verktøy for å kunne uttrykke og formidle en tilstand og en følelse av noe uendelig i tilværelsen. Følelsen og opplevelsen av noe som vi kanskje ikke kan forklare, men som er der allikevel.»

Foto: Marianne Gaptjern Ravn
Foto: Marianne Gaptjern Ravn

Marianne benytter seg av mellom- og storformats kameraer med sort-hvitt film i sine fotokunst-prosjekter. Hun gjør alt selv fra filmen blir satt i kameraet, selve fremkallingen og til å lage prints i kjemi i mørkerommet.

«Marianne gir oss et billedspråk med en drømmende men likevel årvåken og ektefølt signatur. Marianne berører subtile fornemmelser der konkrete og enkle motiver vekker abstrakte dimensjoner. Det er som hun leker seg i dette spenningsfeltet og får i sine bilder frem toner uten lyd, beskrivelser uten ord, substans uten form… Det er som hun i sine sort-hvitt bilder gir fotografiet en farge av virkelighet jeg ikke har sett før – ikke på denne måten. Bildene er berikende.» -Robert Sannes

Om Fotograf Marianne Gaptjern Ravn og hennes arbeider:

Fotograf Marianne Gaptjern Ravn er autodidakt. Alle fotografiene hennes er håndlaget av fotografen selv og finnes kun i begrenset antall. Det tilhørende sertifikat inneholder både informasjon om opptakstidspunkt og beskriver teknisk prosess for det aktuelle fotografiet.

Deler av «Memories of light» har vært utstilt på fotogallerier i Vermont, Colorado og San Francisco i USA som følge av konkurranser fotografen har deltatt i. Marianne Gaptjern Ravn er også preresentert på den internasjonale fotonettsiden www.LensCulture.com

Foto: Marianne Gaptjern Ravn
Foto: Marianne Gaptjern Ravn


Velkommen til VERNISSAGE

“Memories of light”

Torsdag 8. Mai kl. 18.00

Utstillingen henger på Fotografiens Hus t.o.m. søndag 1. Juni