Mirko Varano: Lighter than Air

15
Foto: Mirko Varano

Kontrasten mellom tunge byscener i Øst-Europa og et uventet, lekende element er utgangspunktet for Mirko Varanos prosjekt Lighter than Air.

Den italienske fotografen Mirko Varano debuterer i Norge med utstillingen Lighter than Air. Bildene er fotografert i gater, parker og interiører i ulike byer i Øst-Europa.

– Prosjektet Lighter than Air ble til nærmest ved et uhell. Jeg fotograferte tilfeldige motiver for å teste eksponeringen, mens jeg jobbet med et helt annet prosjekt. Plutselig krysset en stor såpeboble den ellers kjedelige scenen og skapte en uventet kontrast mellom den kalde, statiske og upersonlige bygningen i bakgrunnen, og det lekende, dynamiske elementet. Jeg bestemte meg med en gang for at dette konseptet måtte utforskes mer, forteller Varano.

Såpeboblen er et objekt tatt ut av sammenheng, som flyter gjennom scenene uten noen åpenbar grunn. Den blir ignorert av personene som er tilstede, men ser iblant ut til å interagere med statiske objekter. Resultatet er ofte grotesk og surrealistisk, men det bringer også med seg et element av interesse.

– Boblen gir bevegelse til ellers statiske scener, og gir tanker om frihet og letthet. Samtidig er lettheten dømt til å vare bare noen få sekunder, og den representerer derfor en illusjon og en indirekte påminnelse om det tunge, urbane hverdagslivet og fortidens spøkelser.

Lighter than Air er en salgsutstilling. Kontakt oss gjerne for priser og informasjon.

Utstillingen åpner torsdag 1. juni kl. 18.

Velkommen!