Pau Buscató: Hopscotch

Foto: Pau Buscató
Foto: Pau Buscató

Pau Buscató finner og rammer inn små deler av hverdagen med sine lekende gatebilder.

Bildene i utstillingen er en del av Pau Buscatós kontinuerlige arbeid innenfor sjangeren Street Photography (tatt i øyeblikket, ikke arrangert) som han kaller `Hopscotch´. Tittelen refererer til den velkjente barneleken Paradis hvor barna tegner ruter på et alminnelig fortau, som brått blir noe annet i deres øyne: hjem, jord, himmel etc. Det er en liten transformasjon hvor de løfter det ordinære til det fantasifulle, gjennom en enkel og uskyldig idé. Og på samme måte er det med hans fotografering, der han ved hjelp av ærlig observasjon finner og rammer inn små deler av hverdagen. Gjennom en idé (metafor, symbol, eller en enkel spøk) prøver Pau å løfte de opp fra det ordinære.

I bildene er det en tydelig fornemmelse av lek. Det er et spill for ham, og byen er hans lekeplass. Etter hvert som vi blir voksne har vi en tendens til å miste evnen til lek. Vi bygger murer for å virke sterkere, mer seriøse, mer voksne; og så legger vi bak oss den delen som gjorde oss til barn, det som kunne gjøre bakgården vår om til eventyrland og treet om til en borg. Evnen til å fantasere og se verden gjennom et imaginært prisme, er en essensiell del av arbeidet til Pau Buscató. Lek, for han, handler om å være tilstede i øyeblikket og samtidig være helt åpen for at hva som helst kan skje. En overraskelse. En oppdagelse. En følelse av eureka etter å ha sett sammenhengen.

Til syvende og sist handler det hele om å se det ordinære i hverdagen vår, ikke bare for hva det er, men for hva det kan bli når det er blitt fotografert.

Velkommen til åpning torsdag 6. september kl. 18.