Platon

I regi av Nordic Light Fotofestival stiller Fotografiens Hus ut Platons verk i hele Juni.

Muammar Gaddafi Foto: Platon
Muammar Gaddafi Foto: Platon

Den britiskfødte fotografen Platon Antoniou, best kjent som bare Platon, har tatt en rekke portretter for internasjonale publikasjoner som Rolling Stone, New York Times Magazine, Vanity Fair, Esquire, GQ og The Sunday Times Magazine. Hos Time Magazine har hans fotografsignatur prydet over 20 forsider, deriblant av Vladimir Putin som ble årets portrett under World Press Photo i 2008. En rekke statsledere, blant andre Barack Obama, Mahmoud Ahmedinejad, Hugo Chavez, Tony Blair, Robert Mugabe og Muammar Qaddafi, er alle blitt foreviget av Platon. 100 av disse er samlet i boken «Power» som ble utgitt i 2011.

Sammen med Human Rights Watch har Platon synliggjort mennesker som kjemper for likhet og rettferdighet i land med politisk undertrykkelse. Blant annet portretterte han Aung San Suu Kyi bare dager etter at hun ble satt fri fra husarrest i Burma.

Platon tar mesterlige portretter av kraftfulle mennesker. Han rydder bildet for unødvendig støy og avkler dermed subjektet på en verdig og autentisk måte.

Platon er dessuten en dyktig historieforteller og har blant annet holdt foredrag hos World Economic Forum i Davos, Chanel og Nike. Han har også forelest ved universitetene Oxford, Yale og Wharton.

I begynnelsen av mai var han i Kristiansund og holdt et uforglemmelig foredrag for festivalgjestene. Nå kan du oppleve de nære og unike  portrettene hans utstilt i Fotografiens-Hus!

Hjertelig velkommen til Vernissage Onsdag 4. Juni 2014 kl 18:00

Åpning av Morten Krogvold.

Barack Obama Foto: Platon
Barack Obama Foto: Platon