Ragne K. Sigmond: Flyktige øyeblikk

lightpainting
Foto: Ragne K. Sigmond

I april stiller Ragne Kristine Sigmond ut i Fotografiens Hus, der hun vil vise et utvalg bilder fra sine lysmalingsprosjekter. Denne teknikken byr på muligheter til å skape drømmeaktige scenarier med uskarpe bevegelser i kropp og klær, så det nærmest ser ut som modellen er vektløs. Bildene er hovedsaklig skapt i opptaksprosessen og bare finpusset i Photoshop.

– Jeg har altfor lite tid til å jobbe i Photoshop. Og så er det mer artig å få til eventyrlige og surrealistiske bilder i selve opptaksprosessen, sier hun.

Lyset i bildene er skapt ved å male med en lampe over en lang eksponeringstid i mørke omgivelser, slik en maler starter med et tomt lerret og tilfører elementer via form og lysforskjeller, til det hele ender opp i en helhetlig komposisjon. Hver fotografering er som en oppdagelsesreise, hvor man innimellom går ukjente veier alt etter hva som skjer underveis. Lysmaling er en form for “slow photography” hvor man ender opp med få bilder, men som alle er forskjellige fra hverandre, da “penselstrøkene” av lys aldri treffer det samme sted fra en eksponering til en annen.

“Det iscenesatte fotografi” er en fellesnevner for de utstilte verkene. Ragne arbeider mye med form og formkontraster som designelementer i sine personlige prosjekter og dette, sammen med fascinasjonen av materialer fra hverdagen, har vært drivkraften når hun skaper fotografier. Felles for mange av bildene med modell er en lek med anonymisering av vedkommende, noe som bidrar til et universelt utttrykk.

Utstillingen er en salgsutstilling. Kontakt galleriet for informasjon og priser.

Utstillingen åpner torsdag 7. april kl. 18 og henger fram til 3. mai.

Velkommen!