Helt ærlig, bror: Mangfold i fotojournalistikken

Norsk Journalistlag Oslo inviterer i samarbeid med Pressefotografenes Klubb til samtale om mangfold i fotojournalistikken på Fotografiens Hus.

Velkommen til en samtale om brorskap, rollen som fotograf med minoritetsbakgrunn og flerkulturell kompetanse i fotojournalistikken. I panelet får vi med Javad Parsa (NTB-fotograf og Årets bilde-vinner) og Brian Cliff Olguin (journalist og fotograf aktuell med utstillingen Bror) og Naina Helén Jåma (fotograf og fotojournalist). Samtalen moderes av VG-journalist og nestleder i NJ Oslo, Xueqi Pang.

Tid: 14. juni kl. 18.00
Sted: Fotografiens Hus, Rådhusgata 20, Oslo
Obs! Det er et begrenset antall plasser. Husk å melde deg på som deltaker på Facebook: Skal betyr påmeldt.

Vi er omgitt av bilder hver dag og det er bred enighet om at det er viktig med gode bilder i journalistikken for å kunne nå ut til leserne. Samtidig som vi er enige om at journalister skal speile befolkningen, er kollegiet av dagens fotojournalister fremdeles dominert av voksne hvite menn, særlig blant de ansatte i norske redaksjoner.

Hva betyr bakgrunnen til den enkelte fotografen for de visuelle fortellingene og dokumentasjon av vår samtid? Hvilken rolle har de i redaksjonene? Hvorfor søker flerkulturelle fotografer seg til yrket, og hva skal til for å øke representasjonen?

Samtalen vil ha enkel bevertning, sponset av Pressefotografenes klubb.

Husk å melde deg på som deltaker på Facebook: Skal betyr påmeldt.