Felix Falck-Næss // Blue Eyes Crying in The Rain

03.02-27.02.2022

Foto: Felix Falck-Næss

I prosjektet Blue Eyes Crying in The Rain dokumenterer Felix Falck-Næss fenomenet jakt med sin særegne fotografiske stil. Falck-Næss har fulgt et lokalt jaktmiljø bestående av en gruppe eldre menn i 60- og 70-årene.

Det skjer lite under jakt. Man sitter, observerer og tenker. Bildene som stilles ut i Fotografiens Hus viser tilsynelatende ettertenksomme menn, tåkelagte landskaper og bytter fra jakten. Besøkende presenteres først for fotografier tatt på dagtid. Lengre inn i lokalet vises bilder tatt på natten.

Da Falck-Næss tok bildene opplevde han at det var i mørket de eldre mennene fikk anledning til å være sårbare:

– Man tenker kanskje at jakt handler om arkaiske, tradisjonelle, «maskuline» verdier. Da jeg fikk bli med på jakt, var mennene i utgangspunktet bevisst meg som en outsider: «Kom nå her unge mann, så skal vi vise deg hvordan det gjøres». Men etter hvert som de glemte at jeg var der, begynte de også å åpne seg for hverandre.

Med prosjektet «Blue Eyes Crying in The Rain» har Falck-Næss vunnet magasinet Fotografis portfoliopris og stilt ut bilder under Nordic Light Festival of Photography. Blue Eyes Crying in The Rain finnes som fotobok og vil være til salgs i galleriet i utstillingsperioden.