Foto: Lasse Amundsen

Lasse Amundsen – We will never stop

Mona Ulriche Schanche – Not the best, but still good

05.01-04.02.2024

Foto: Mona Ulriche Schanche

Fotografiens Hus starter året 2024 med dobbeltutstilling av Lasse Amundsen (f. 2000) og Mona Ulriche Schanche (f. 1998). Med ulike uttrykk og innfallsvinkler, utforsker de to fotografene ungdomskultur og egen identitet i relasjon til andre mennesker.

Utstillingsperiode: 05.01.-04.02.2024
Utstillingsåpning: Fredag 5. januar kl. 18.00

 

Mona Ulriche Schanche – Not the best, but still good

Verden faller litt og litt fra hverandre, mens vi leter etter eventyr og et formål med livet. Menneskene rundt meg søker rastløst etter tilhørighet og er villige til å gjøre nesten hva som helst bare for å kunne føle noe eller ikke noe i det hele tatt. Vi snubler over absurd latterlige situasjoner, og varsomt smelter jeg inn i sårbarheten sammen med venner, bekjente og enda ukjente. Fotografisk kan jeg virke nær kynisk uten grenser, mens bildene mine er emosjonelle og ofte osende av melankoli. Mitt arbeid er et tragikomisk liv, hvor jeg speiler meg i øynene til de jeg dokumenterer. Not the best, but still good er svaret på hvilket som helst spørsmål du kan stille meg.

 

Lasse Amundsen – We will never stop

Jeg slutter å skate når kroppen ikke tåler mer, men jeg kommer aldri til å slutte å være en skater, for det er jeg resten av livet. Prosjektet We will never stop handler ikke om triks og teknikk, men om menneskene jeg har vokst opp med og miljøet som har vært med å forme meg. Det starter med at man kanskje ikke kjenner seg tilpass i andre idretter. Det er ingen faste treninger eller trenere som står og kjefter. Det er venner som møtes og henger, man er fri. Språket kan være røft, det kan høres hardt ut, det kommer spydige kommentarer som kan virke slemme, men det blir kun sagt for å pushe deg. Når alt kommer til stykket så er alle venner, og det er kun kjærlighet. Med brettet under armen blir du tatt godt imot uansett alder og hvor du kommer fra.