Foto: Malin Griffiths

Malin Griffiths // Dogwalk
Stephanie Sikkes // Woman in the shape of…

13.04-21.05.2023

Fellesutstillingen Woman in the shape of… / Dogwalk består av to prosjekter som sentrerer seg rundt selvpresentasjon, normer og kvinnerollen.

Woman in the shape of… setter Stephanie Sikkes fokus på den moderne kvinnens mangfold. Sikkes avbilder sterke, kvinnelige karakterer i ulike aldre og livssituasjoner, og bruker kollasj for å skape det hun omtaler som visuelle symboler på kvinnen. Prosjektet har ikke til hensikt å definere kvinnen, men tvert imot presentere et heterogent og formskiftende univers – skapt i samspill med de avbildede og i møtet med betrakteren.

Malin Griffiths utforsker mote og identitet i en foranderlig verden som stadig former oss. Tittelen Dogwalk henviser til begrepet «Catwalk», og er inspirert av kunstnerens daglige hundeturer der hun observerer hvordan mote kommer til uttrykk i hverdagslivet. Griffiths betrakter verden som et teater, hvor vi med maskespill og kostymer kontrollerer vårt publikum og fremfører vårt kjønn. Klær er døde, men idet de tres over kroppen får de umiddelbart liv. I dette kodede spillet kan plagg både gi og ta makt fra den som bærer dem.

Malin Griffiths stiller ut med støtte av Region Halland.