Foto: Johanne Nyborg

Johanny Nyborg // Geitmyra

26.08-25.09.2022

Fotografiens Hus ønsker velkommen til utstillingsåpning og boklansering:
Fredag 26. august 2022 kl. 18.00

Johanne Nyborg – Geitmyra

Utstillingen ‘Geitmyra’ av Johanne Nyborg inviterer publikum inn i et helt spesielt univers: Den “hemmelige” hagen, full av liv, kunnskap, frihet og utforskertrang. Nyborg har over en periode på to år dokumentert livet i skole- og parsellhagen Geitmyra på Sagene i Oslo.

Nyborg har også nylig publisert en fotobok fra samme prosjekt, som vil lanseres på utstillingsåpningen. Boken vil være til salgs i galleriet hele utstillingsperioden.

Geitmyra skolehage ble etablert allerede i 1909, og er fremdeles Norges største skolehage, delt mellom skoler, barnehager, institusjoner, foreninger og parsellvirksomhet. Det avgrensede området fungerer som et grønt fristed for lokalbefolkningen i Sagene og St. Hanshaugen bydel. Her får framtidige generasjoner kunnskap om bærekraftig jordbruk og økologi.

Likevel har framtiden til Geitmyra i lang tid vært truet. Nyborg har fotografert stedet og menneskene som har Geitmyra som del av hverdagen sin. Hvem er de? Hva betyr stedet for livene deres? Er Geitmyra verdt å bevare? Med utstillingen løfter Nyborg debatten om hva slags liv en by skal tilby.

Prosjektet er støttet av Fritt Ord.