Foto: Julia Fjelddalen

Julia Fjelddalen //
I’ve been in danger, going down cliffs, whitewater rivers, waterfalls

17.08.-17.09.2023

Utstillingsperiode: 17.08.-17.09.2023
Vernissage: Torsdag 17. august kl. 18.00

Torsdag 17. august åpner separatutstillingen I’ve been in danger, going down cliffs, whitewater rivers, waterfalls av Julia Fjelddalen på Fotografiens Hus i Oslo.

Med ulike og tidvis eksperimentelle fototeknikker har Fjelddalen over flere år skapt et omfattende, selvbiografisk arkiv. I hennes motivunivers står naturen sentralt, som et speilbilde av tanker, sinnsstemninger og livserfaringer i et menneskes liv. Naturen har ikke bare en symbolsk funksjon i prosjektet, men blir av Fjelddalen behandlet som direkte medvirker i opplevelser og stemninger.

I enkelte av bildene har Fjelddalen avbildet seg selv og sin partner i landskapene, som nakne figurer i bevegelse. Bildene viser ekstatisk glede og lidenskap, men også forundring og angst i møte med det ukjente. Elementer som hav, himmel og jord forteller om årstider, endringer og forvitring.

Prosjektet blir i galleriet delt inn i ulike deler, der ytterpunkter mellom dag og natt, ekstase og angst, drøm og våken tilstand, synliggjøres.

Utstillingen på Fotografiens Hus er Julia Fjelddalens første separatutstilling. Julia Fjelddalen har tidligere studert ved Oslo Fotokunstskole, og har bachelorgrad i fotografi fra Bergen Kunstakademi (2009-2013) og Korea National University of Arts (2011-2012). Hun er bosatt i Stockholm.