Analogier //
Charlie Hay, Nina Staff, Stig Marlon Weston, Dorothea Bornemann & Ruth Güse

12.01-05.03.2023

I januar 2023 åpner fellesutstillingen Analogier på Fotografiens Hus. Utstillingen består av arbeidene til fem fotografer som på hver sine måter jobber med analogt fotografi.

Velkommen til utstillingsåpning 12. januar kl. 18.00 – Facebook-arrangement

Lørdag 21. januar ønsker vi velkommen til fotografomvisning og mørkeromsfremkalling på Fotografiens Hus. Les mer her. 

Selve tittelen – Analogier – henviser både til den analoge teknikken, men også til begrepet antologi; en samling verk beslektet i tema eller sjanger, men skrevet av forskjellige forfattere. Analogier på Fotografiens Hus består av verk laget med blant annet våtplater, selvlagde pinhole-kameraer og plantekjemikalier. Noen av verkene i samlingen finnes ikke enda, men blir til i selve gallerirommet som del av en performance.

I utstillingen vil vi utforske de ulike teknikkene og hva de tilfører de enkelte prosjektene. Mens fotografene Nina Staff og Stig Marlon Weston utforsker historie, erkjennelse og fantasi, arbeider Dorothea Bornemann og Ruth Güse ut ifra en interesse for den gjensidige skaperbalansen mellom natur og menneske. Charlie Hay forteller en historie om et generasjonshus som en gang tilhørte fem generasjoner, men som i dag står tomt.

Digitalt foto er noe de fleste av oss har tilgang til i egen hverdag. Allikevel har det de senere årene vært en økende interesse for film og fremkalling i mørkerom. Hva er det som gjør at bilder fremstilt med lyssensitive kjemikalier fremdeles fascinerer og inspirerer? Det er et av spørsmålene vi frem til å utforske i årets første utstilling på Fotografiens Hus.

Utstillingen er kuratert i samarbeid med Bård Ek.